quarta-feira, 8 de junho de 2011

Benefícios da canela em algumas doenças

Cinnamon bark (Cinnamomi Cortex [Rou Gui]) has a potential role in the prevention of many diseases, according to a review by American authors. Recent studies carried out in vitro and in vivo have shown that cinnamon can improve many of the factors associated with development of metabolic syndrome and type 2 diabetes, including insulin resistance, elevated glucose and lipids, inflammation, decreased antioxidant activity, weight gain and increased glycation of proteins. In addition, cinnamon has been shown to alleviate factors associated with Alzheimer's disease and ischaemic stroke. In vitro studies have also shown that components of cinnamon inhibit angiogenesis associated with cancer cell proliferation. Human studies involving subjects with metabolic syndrome, type 2 diabetes and polycystic ovary syndrome have all show beneficial effects of whole cinnamon and/or aqueous extracts of cinnamon on glucose and lipid levels, insulin sensitivity, antioxidant status, blood pressure, lean body mass and gastric emptying. (Cinnamon: potential role in the prevention of insulin resistance, metabolic syndrome, and type 2 diabetes. J Diabetes Sci Technol. 2010 May 1;4(3):685-93).

A casca de canela tem um papel potencial na prevenção de muitas doenças, de acordo com uma revisão por autores americanos. Estudos recentes realizados in vitro e in vivo têm mostrado que a canela pode melhorar muitos dos factores associados ao desenvolvimento da síndrome metabólica e diabetes tipo 2, incluindo a resistência à insulina, elevação da glicose e dos lípidos, inflamação, diminuição da actividade antioxidante e ganho de peso. Além disso, a canela mostrou aliviar os factores associados à doença de Alzheimer e AVC isquémico. In vitro os estudos mostraram também que os componentes de canela inibem a angiogénese associada à proliferação de células cancerosas. Estudos em humanos envolvendo indivíduos com síndrome metabólica, diabetes tipo 2 e síndrome do ovário poliquístico têm mostrado efeitos benéficos da canela em seu todo e/ou extracto aquoso sobre os níveis de glicose e lípidos, sensibilidade à insulina, a capacidade antioxidante, pressão arterial, massa corporal e esvaziamento gástrico.

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